Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Часовник от цветя ще отмерва времето в Градския парк

Часовник от цветя ще отмерва времето в Разград. Цветната фигура се оформя в големия кръг, намиращ се пред паметника на Христо Ботев в Градския парк.

За изработването на композицията ще бъдат използвани повече от 1000 стръка цветя, каза за БТА директорът на Общинското предприятие „Паркстрой“ Иван Борисов.

Фигурата ще се състои от дървени бели стрелки, които ще посочват часа и минутата, както и метална стрелка за секундарника. Цифрите на часовника вече са изписани с кълбовидна туя, обрамчени от чим. В циферблата са комбинирани червена и оранжева целозия. Директорът на общинското предприятие прикани жителите и гостите на града да се радват на цветния часовник и да го пазят.

Часовникът от цветя е част от дейностите по обновяването на Градския парк в Разград, който през тази година става на 122 години. Оттогава досега всяко поколение разградчани обновява тази забележителност. Приносът на настоящото ръководство на Община Разград е почистването на района към Пантеона и създаването на розариум, както и реновирането на градските алеи и поставянето на паркова мебел. На по-късен етап през годината в парка ще бъдат изградени и две нови площадки – спортна за стрийтфитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца, посочиха от общината.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button